Licitatia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vanatoare de la Balc, care ar fi trebuit sa se desfasoare ieri, a fost amanata din cauza unei plangeri depuse de doi dintre licitatori, respectiv AVPS Zimbru si AV Wild Boar, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
Vasile Lupu, secretar de stat in Minister, ne-a declarat ieri ca cei doi petitionari au dreptate doar la un singur punct, cel legat de respectarea termenilor. „Intre data anuntului si data licitatiei sunt, in loc de 5 zile, 4 zile“, a precizat oficialul din Agricultura. De asemenea, Vasile Lupu a subliniat ca „ei cer revocarea caietului de sarcini, anularea procedurii si suspendarea procesului de atribuire, doar ca sa mai lungeasca procedura“.
Pentru solutionarea acestei plangeri s-a întrunit Comisia de analiza a contestatiilor, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului nr. 509/2005. Astfel, potrivit presedintelui acestei comisii, licitatia a fost amanata pana la o data ulterioara care va fi comunicata celor interesati. Reamintim ca trei asociatii ale vanatorilor si pescarilor (AJVPS Zimbrul Bucuresti, Asociatia Wild Boar din Bucuresti si AJVPS Bihor) si-au depus ofertele pentru gestionarea fondului de vanatoare de la Balc.