Licitatia pentru tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei (19,5 km) al autostrazii Bucuresti-Brasov a fost amanata cu o saptamana la cererea mai multor companii care au achizitionat caietul de sarcini, anunta The Money Channel, care citeaza surse din cadrul Ministerului Transporturilor.
Licitatia pentru tronsonul de 19,5 km era programata pentru 5 februarie, insa mai multe companii au cerut amanarea acesteia deoarece documentatia necesara este complexa si necesita mult timp pentru intocmire.
Potrivit surselor, licitatia ar putea fi organizata la sfarsitul saptamanii viitoare, data exacta urmand sa se stabileasca in cel mai scurt timp.
Pana acum, 16 firme au achizitionat caietul de sarcini pentru participarea la licitatia organizata pentru constructia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei, printre acestea numarandu-se companii de renume din Austria, Germania, Grecia, Franta si Romania.
Lucrarile pentru autostrada Bucuresti-Brasov (42,5 km) se vor derula simultan pe cinci tronsoane. Tronsonul Bucuresti-Ploiesti km 19/62 a fost castigat in 2006 de consortiul romanesc. Reprezentantii ministerului estimeaza ca lucrarile vor fi incepute in primavara acestui an.
La jumatatea acestui an, ministerul va organiza licitatiile pentru celelalte trei tronsoane, respectiv Ploiesti-Comarnic, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov. ßoferii vor putea circula pe autostrada care va lega Capitala de Brasov, din mai 2010. (A.ß.)