Leul s-a depreciat puternic astazi pe piata interbancara, dupa ce dimineata un euro a fost cotat la 4,29 lei, cursul BNR de la ora 13.00 a fost de 4,2838 lei. Un dolar a fost cotat la 3.0794 lei.
La randul ei, moneda unica a coborat in raport cu dolarul american, pana la cel mai mic nivel din ultimele sase luni, cauza fiind criza datoriilor cu care se confrunta tot mai multe state din eurozona.
Mai mult, declinul monedei euro a fost accentuat si de o declaratie a noului sef al FMI, Christine Lagarde, care a afirmat ca institutia nu este inca pregatita sa ia in discutie un al doilea pachet de salvare pentru Grecia.
Cursul de referinta anuntat ieri de Banca Nationala (BNR) a fost de 4,2272 lei pentru un euro si de 2,9921 lei pentru un dolar.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti pentru francul elvetian un curs de referinta de 3,69 lei/franc, cu 9,5 bani mai mare fata de cel de luni, ajungand astfel la maximul istoric.
Potrivit consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, piata valuatara a avuz astazi o variatie mai accentuata.
"Daca ne uitam inapoi au fost miscari bruste, dar cand s-a tras linie am vazut ca miscarea leului a fost de 0.67% ceea ce inseamna un rezultat nesemnificativ, o piata stabila", a spus Vasilescu.