Lelia Munteanu (foto) publica in Gandul articolul POTEMKINIADA LUI BOK, pe care il puteti citi in continuare.
- apa plata Izvorul Fericirii
- doua rosii romanesti
- trei corcoduse mari
- o litra de whisky fara alcool
(Si cam atat. Sa nu uitam ca Presedintele isi doneaza toata leafa romanilor, iar Intaia Doamna n-are servici).
De fiecare data cand se duce la cumparaturi, Traian Basescu mai scrie o fila de istorie. E intruchiparea a tot ce face ca Guvernul sa mearga inainte. Acum l-au legat la un ochi si i-au pus in mana o balanta. Il intreaba ziaristii in usa la hypermarket: Trebuie oprita recalcularea pensiilor militare? Raspunde: "Nu e decat o solutie: sa fie respectata hotararea Inaltei Curti". Aia nu se lasa: "Pai, Guvernul nu s-a oprit. Recalculeaza". Raspunde: "Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona". Puternice vorbe! Parca le-ar fi cioplit in bordura de granit.
Toate urechelile astea il fac pe bietul premier sa se simta ca Alice in Tara Minunilor cand se pravalea in vizuina Iepurelui Alb.
Miercuri vin inaltii functionari FMI sa ne re-re-evalueze, inainte de a ne mai scapa vreo doua miliarde. Bani de care ialomitienii nostri zic ca n-au nevoie, dupa ce au ciugulit din pensii, dar o sa-i ia totusi, ca sa nu-l refuze pe Jeffrey Franks.
Intalnirea cu Fondul va fi, vorba lui Vanghelie, foarte excelenta. Asa o sa aflam si noi cat de bine ne merge, ca reforma a reusit din nou si ca iar iesim din criza.
Se va intampla ca de fiecare data - potemkiniada lui Emil Ivanovici Bok. O sa plimbe prin fata delegatiei de la Washington grafice optimiste, pensionari fericiti, profesori ghiftuiti, medici care cer sa nu fie alungati din tara si exilati in vreun spital supradotat din Vest, turisti straini inghesuindu-se sa culeaga frunze, facandu-si rezervari din vreme sa prinda o craca mai buna, intreprinzatori mici dar veseli...