Catalin Chelu, omul care se lupta cu Dinel Staicu pentru controlul SIF Oltenia, are detineri la limita legii în mai multe societati. Ultima investigatie a fost declansata de CNVM în cazul Altur Slatina. Omul de afaceri galatean Catalin Chelu ar putea fi obligat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa faca o oferta publica de preluare a portofoliului de actiuni al Altur SA Slatina, dupa ce organismul de reglementare si control al pietei de capital a cerut recent relatii în legatura cu actionariatul acestei societati. Chelu este banuit ca detine concertat la Altur SA mai mult de limita peste care este obligat sa faca o oferta publica de preluare. Potrivit ultimei înregistrari facute la ORC (pe 27 octombrie), cei mai importanti actionari ai Altur SA Slatina erau Mecanica Rotes SA (28,15%), Celule Electrice Bailesti SA (14,84%) si Revan Com SA (10,25%). Restul de 46,75% din capitalul social al firmei era detinut de alti actionari persoane fizice. Pe 31 octombrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a publicat pe site-ul sau o informare din partea Depozitarului Central, referitoare la actionariatul Altur SA, la solicitarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Potrivit acestei informari, actionariatul societatii oltene era format din Mecanica Rotes SA (28,15%), Celule Electrice SA (14,94%), persoane juridice (40,93%) si persoane fizice (16%). Asadar, din informarea cu pricina lipseste societatea Revan Com SA. Firma este controlata de Condruz Fanica (98,66%) si Ioan Farcas (1,33%), despre care se spune ca sunt interpusii lui Catalin Chelu. Mecanica Rotes SA Galati este controlata, la rândul ei, de societatile Amirastar Trading SA (30,45%) si Amicosottis SA (22,84%), în spatele carora îi gasim, în cazul celei dintâi, pe Stan Liuta (98,2%) si Mihai Marian (1,72%), iar în al doilea caz, pe aceiasi Condruz si Farcas. Doar la Celule Electrice SA, Catalin Chelu este înregistrat cu un portofoliu confortabil în nume personal de 49,93% din capitalul social. Investigatia CNVM va stabili daca omul de afaceri va trebui sa oferteze pentru actiunile Altur SA. În ultima vreme, Revan Com a scos masiv la vânzare pe bursa actiuni ALT - 12,6 milioane de pe 18 august.  
Chelu, sanctionat de CNVM în alte trei cazuri Potrivit legislatiei în vigoare, oferta publica de cumparare are ca rezultat pentru cel care o promoveaza dobândirea a mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societati comerciale. În ultimul timp, omul de afaceri de la Galati a avut probleme cu detinerile concertate la diferite societati comerciale listate la BVB. În prezent, el este implicat într-un scandal privind SIF Oltenia, unde la ultima AGA au fost anulate voturi reprezentând 8,89% din capitalul social pe motiv ca ar actiona concertat. Tot recent, CNVM l-a obligat pe Chelu sa faca oferte de preluare pentru depasirea pragurilor la alte trei companii listate: Spit Bucovina SA - producator de piese auto, Transtec Tecuci - transporturi si Minexfor Deva - industria extractiva.
Alta firma despre care se spune ca este controlata de Chelu, Epsomatic SA Galati - patronata în acte de Delicia Culea (98%) si Nela Tudor (2%) -, a depus o actiune în justitie pentru ridicarea pragului maxim de detinere la SIF-uri de 1%, considerat neconstitutional. Catalin Chelu sustine ca nu are o implicare asa de mare la Altur Sa Slatina. "Eu am câteva actiuni în nume personal si sunt actionar la Celule Electrice Bailesti. La Revan Com nu vând eu. În ceea ce priveste scandalul de la SIF, daca nu primesc buletin de vot o sa-mi descarc de pe net unul si o sa votez. Evident ca o sa atac toate hotarârile AGA în justitie în nume personal. Nu stiu ce vor face ceilalti actionari, despre care ei spun ca actioneaza concertat", a declarat Chelu.