Ultima Ora informeaza : Inca 21 km din Autostrada Soarelui gata de receptie
Cei care vor merge pe litoralul Marii Negre la finele acestei saptamani vor putea evita aglomerata din Constanta, intrucat va fi deschisa circulatia, cate o banda pe fiecare sens, pe o lungime de inca 21 km de autostrada, conform anuntului facut de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Traseul pe care se va putea circula incepe de la intersectia cu DN 3 in zona localitatii Basarabi, continua pana la nodul rutier cu Varianta de ocolire a municipiului Constanta si pana la intersectia cu DN 39 spre Mangalia.
In urma cu doua saptamani, Anca Boagiu a vizitat santierul tronsonului de autostrada de la Medgidia la Constanta. Cu aceasta ocazie, ea a declarat ca pana in septembrie vor fi finalizate si alte portiuni, "o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanta si sectiunea intre intersectia de la Valea Dacilor si DN3″, urmand ca in 2012, pe ruta Bucuresti-Constanta sa se circule pe intreaga autostrada finalizata, cu exceptia tronsonului Cernavoda-Medgidia pe care se va circula pe o singura banda.
Referitor la aceasta portiune, ministrul Transporturilor a spus ca este "abandonata din cauza constructorului care vrea sa faca autostrazi la preturi triple", mentionand ca Autostrada Soarelui va fi finalizata integral in anul 2013.