Ca urmare a restructurarii activitatii, 52 de salariati de la Orkla Foods vor fi concediati. Productia de ketchup Tomi se muta la Covasna. La fel si cea de mustar. Compania cu actionariat norvegian Orkla Foods România, care a achizitionat o parte din Topway Ind. Craiova, transfera la Covasna, de luna aceasta, întreaga productie de ketchup Tomi, precum si pe cea de mustar. „A început procesul de relocare a liniilor de productie pentru ketchup si mustar de la Craiova la Covasna, în cadrul activitatilor de consolidare a companiei“, se arata într-un comunicat al grupului, transmis GdS. Potrivit sursei citate, Orkla Foods România a trebuit „sa se adapteze“ la o piata în care materia prima a suferit o „crestere dramatica a preturilor“. Reprezentantii companiei sustin ca sectia din Craiova, în care pâna acum se producea ketchupul Tomi, va ramâne închisa temporar, fara a fi ocupata cu alt gen de productie din gama Orkla.  
Salariati disponibilizati Ca urmare a sistarii productiei, 52 de muncitori din fabrica din Craiova ramân fara serviciu, cei mai multi dintre ei lucrând la sectia de ketchup. Managerii Orkla au anuntat ca personalul disponibilizat va primi salarii compensatorii, fara a preciza cuantumul acestora. „În situatia de fata continuam procesul de eficientizare a afacerii prin concentrarea activitatilor de productie, respectând, totodata, conditiile din contractul colectiv de munca negociat anul acesta“, a declarat Manuela Banu, directoare executiva la Orkla Foods România. Sindicatul de la Craiova confirma ca a existat o întelegere între patronat si angajati pentru aceste disponibilizari, iar cei care pleaca acasa primesc sase salarii compensatorii, în conditiile contractelor colective de munca la nivel national, de ramura si de fabrica, respectiv întocmai cu legislatia privind disponibilizarile colective. „Patronatul s-a angajat ca va cauta alte locuri de munca pentru angajatii disponibilizati si unii chiar au ajuns la interviuri la alte firme“, a sustinut liderul sindical de la fabrica Orkla Foods din Craiova, Dan Gârlea. Personalul care ramâne în fabrica din Banie numara în jur de 50 de persoane.
Norvegienii au mutat în urma cu doi ani si productia de margarina Wiesana din Craiova la Bucuresti, dar în locul acesteia se fabrica în unitatea din Banie întreaga cantitate de margarina industriala din schema Orkla. În ultimii doi ani, compania a trecut printr-un amplu proces de restructurare în România, iar productiile au fost relocate în tara, pentru eficientizarea societatii. Potrivit datelor afisate de Ministerul Economiei si Finanatelor, la capitolul „indicatori economici“, pe anul 2006, Orkla Foods România a înregistrat o pierdere de aproape 15 milioane de lei, adica peste patru milioane de euro.