Unul dintre cei mai talentati si apreciati jurnalisti de televiziune din Romania, cu vechi state si in presa scrisa, a avut o polemica savuroasa cu Traian Basescu, fostul presedinte azi pensionar si care, neavand ce face a intrat intr-o polemica cu moderatorul de la Romania TV. Rezultatul: Basescu facut KO de Ciutacu! Dar iata cele cateva reprize ale meciului incheiat fara glorie pentru Basescu, umilit de vorbele mestesugite ale lui Ciutacu.

xxx

SPUTNIK: Bataie ca-n filme! Ciutacu a sters podelele cu Basescu! (Autor: Dragos Dumitriu)
- Esti un neg pe obrazul poporului! Omul e bolnav - nici revolta nu mai poate produce, Si isi da singur calde. L-au facut Coldea si Kovesi ca pe puii de rata!
Unul dintre cele mai lungi razboaie ale fostului presedinte Traian Basescu cu presa este cel cu Victor Ciutacu. Asta pentru ca apreciatul jurnalist si realizator TV nu da un pas inapoi - si ii raspunde agresivului politician cu contre din cele mai dure. Noua infruntare a fost un adevarat meci de K1, de fapt o bataie in toata regula, fara limite! A inceput aseara, cand Traian Basescu, incantat de meciul handbalistelor - si descantat, probabil, de meciul cu scotianul preferat, a transmis un mesaj - de fapt a mitraliat in toate directiile!
- O sugestie pentru prietenii mei: urmariti meciurile Echipei Nationale feminine de handbal, pentru ca s-ar putea sa aflati pe 19 Decembrie ca fetele noastre sunt Campioane Europene la handbal feminin si voi ati stat sa va uitati in gura lui Gadea, Badea, Zamfir, Guse, Bogdan, Ciutacu, Chireac, Cristache, Buscu, Pieleanu, Dogioiu, Ficeac, Ionita si alte specimene ale menajeriei televizate de canalele de stiri.
Atins de vorbele evident euforice ale fostului marinar si presedinte, Ciutacu i-a trimis o rafala scurta:
- Al batran iar o arde patriot cu spritu-n nas. Asa-i cand iti lasa bona telefonul langa pahar si cand te culci cu gandul ca poate s-a apucat de scris pe curat blonda suprema. Nu este necesar sa traduc cine e blonda suprema, dar trebuie sa precizam ca spritu e un termen metaforic - sau degradat. Degradat rau!
Basescu nu a replicat, in schimb acum cateva ore, fostul presedinte a lansat un mesaj patriotic si moralizator referitor la jurnalistul turc a carui extradare este ceruta de presedintele Erdogan.
- Nu suntem pasalac turcesc, ci buni prieteni si parteneri egali ai Turciei, a scris Basescu. Autoritatile din Turcia au cerut extradarea ziaristului Kamil Demirkaya pentru opiniile criticele exprimate prin presa, la adresa puterii de la Ankara, spune Basescu, care considera ca acesta nu va avea parte de un proces corect in Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viata jurnalistului va fi in pericol. Romania trebuie sa se comporte ca un stat membru al Uniunii European, in care valori precum dreptul la libera exprimare este respectat si sa respinga extradarea jurnalistului Kamil Demirkaya, a scris Basescu pe Facebook - si si-a exprimat speranta ca institutiile Statului Roman nu vor actiona ca pe vremea cand eram pasalac turcesc.

Ciutacu: Nu va e, ba, sila de voi?!

Atitudinea lui Basescu nu a fost singulara ci, culmea, multi dintre cei care cer cu insitenta puscarie sau umbla cu spanzuratori prin piata ori posteaza insulte obscene la adresa celor pe care ei ii declara vinovati, nu prin vreun proces corect.
- Cata grija va fu-- pe voi de soarta jurnalistului turc vanat la harpon de Erdogan!, comenteaza Ciutacu. Nu va e, ba, sila de voi sa reactionati numai cand e cool? Pe-ai nostri putea sa-i ia procuratura din pat, da-i in ma-sa, in strainatate sa nu ne facem de ca-at.
Apoi Victor Ciutacu se intoarce si catre aparatorul oropsitilor, Basescu, trimitandu-i un croseu scurt:
- Grija subita a lui Basescu, la zeama de varza de dupa handbalul de aseara, pentru drepturile cetatenesti si garantiile procesuale din alte tari e de-a dreptul dezgustatoare, scrie Ciutacu. Mai bine va rugati ca mandra justitie apolitica si independenta sa produca, aleatoriu, un jude intreg la cap si neimpresionat de interesele strategice ale statului care sa aiba coaie si sa respinga extradarea, scrie Ciutacu - din nou cu referire la Blonda suprema sau, cine stie?
Basescu nu a rezistat si a replicat si el, dur:
- Lui Victoras, cu mila, numindu-l Simbriasul puscariasului Voiculescu si mai nou al lui Sebastian Ghita.
- Victor Ciutacu se revolta ca am militat pentru neextradarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya, a scris Basescu. Mai panarama mica, stii care este deosebirea intre tine si jurnalistul turc? Tu faci jurnalism pe bani grei inghitindu-i precum un tonomat ca sa-ti canti partitura seara de seara, pe cand amaratul asta de jurnalist turc face jurnalism pe riscul lui si fara bani primiti de la moguli.
- Asta-i realitatea mai Victoras, completeaza Basescu, punand in paranteza si fraza cheie: sa stii ca nu-ti spun javra ordinara platita sa cante pe muzica stapanilor. Iar fostul presedinte nu se abtine de la post scriptum: Victoras, tu care le stii pe toate chiar nu stii din ce bani te-a platit puscariasul Voiculescu?.

E las, l-au facut Coldea si Kovesi ca pe puii de rata!

- Omul e bolnav - nici revolta nu mai poate produce, reactioneaza imediat Ciutacu. Si isi da singur calde. Ca reci i-au mai ramas doar cuburile de gheata si transpiratia de pe sira spinarii.
Apoi, Ciutacu lasa pamfletul usor si trece la ce-l doare pe Basescu:
- Daca s-a spart in ancheta FBI Blonda Suprema in Costa Rica, risca sa ajunga unde trebuia sa-l trimita Dosarul Flota. La batranete, ar fi incununarea suprema a vietii lui, loveste rautacios Ciutacu.
- Dupa ce si-a bagat juma de familie in puscarie, iar pe ailalta in dosare penale, mai are sa se duca si sa se predea, scrie plin de venin Ciutacu, care ii mai plaseaza o serie:
- Dar n-o s-o faca niciodata. Pentru ca e las. A fost o viata intreaga. N-o sa se schimbe cand l-au lasat balamalele.
Iar daca asta nu a fost suficient, Ciutacu mai si rasuceste cutitul in ranile fostului sef al statului.
- Acum se mira ca-i intoarce toata lumea spatele. L-au facut Coldea si Kovesi ca pe puii de rata, a ajuns Tomac sa-i dea afara din partid favorita perena, se face de bafta prin oras pe la nunti, botezuri si cumetrii, ii spune Ciutacu - vorbe care il vor insoti de acum pe Basescu. S-a umilit singur in ancheta procurorilor declarand ca s-a laudat la sprit in fata lui Ghita cum l-a luat din complet pe judecatorul Mustata.
- In mod normal, ar trebui sa-l ignor, spune Ciutacu, intr-un acces empatic - Da-mi face placere sa-l arat in toata goliciunea lui hidoasa, si-a revenit repede jurnalistul:
- Imi lipsea meciul acesta - l-am purtat cu el cand era mare si tare.E ultimul din tara asta care sa poata avea o parere de luat in seama pe tema democratiei, a drepturilor si libertatilor cetatenesti, spune Ciutacu, adaugand:
- E autorul monstruos al mizeriei securistice din justitie. Dar ramane acelasi oportunist, scrie Ciutacu. A prins un subiect cu lipici la public, s-a tras repede in selfie.
Apoi, jurnalistul revine cu cateva lovituri tari:
- Nea Traiane, tataie, nu te mai ajuta fizicul sa iesi la bataie, i-o tranteste Ciutacu.
- Psihicul te-a tradat de cand lumea. Esti un neg pe obrazul poporului asta. Pacat ca nu se indura nimeni sa cauterizeze locul.
In fine, dupa ce a incasat ca un sac de box, Basescu incearca sa revina in meci.
- Ciutacule, prostul orgolios, cand nu mai are argumente, jigneste, scrie fostul presedinte, revenind, stereotip, cu acelasi atac: Biet simbrias al mogulilor, daca te straduiesti putin, ai putea fi decent si sa bagi capul in pamant, scrie Basescu.
- Nu incerca sa convingi ca esti din aceeasi breasla cu jurnalistul turc Kamil Demirkaya. Tu esti doar un tonomat rablagit (orice tonomat canta pe bani). Te rog sa cauti in DEX definitia cuvantului decent. Crezi ca poti fi?

Intra prin bucatarie la Taverna si iesea pe la gunoi ca sa se intalneasca nevazut cu Voiculescu

Ultima repriza, pana in momentul publicarii acestui articol, i-a revenit tot lui Ciutacu, care a lansat o noua sarja:
- Cat il ustura! A gasit unul cu gura cel putin la fel de mare ca a lui, dar cu talent la scris, iar acum o arde la argumente. E drept, postarile lui grobiene mustesc de argumente, scrie batjocoritor Ciutacu.
- Nu stiu daca avem amandoi acelasi DEX pe masa, da' decent nu poate fi omul care intra prin bucatarie la Taverna Sarbului (si iesea pe la gunoi) ca sa se intalneasca nevazut cu acela care avea sa ajunga puscariasul Voiculescu.
Adica e lovitura finala, cu care Ciutacu l-a trimis definitiv la podea pe Basescu. Meci de meci - de nivel international! Da, iata, din pacate, cine este Traian Basescu!

(Sursa: ro.sputnik.md)