Jurnalista Sorina Matei si-a dat demisia din functia de sef al sectiei Politic, dupa ce conducerea Antena 3 ar fi schimbat din mers conditiile realizarii unui interviu cu presedintele Traian Basescu pe care initial le acceptase.
"Povestea a inceput luni. In urma interventiei de la RTV de duminica seara a presedintelui Basescu si in urma discutiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni ma suna de dimineata si ma intreaba daca Antena 3 e dispusa sa faca un interviu cu presedintele Basescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat initial niciun raspuns. Am sunat conducerea Antena 3 si am intrebat daca doreste sa faca acest interviu pentru care trebuia trimisa o solicitare scrisa. Conducerea Antena 3 a raspuns pozitiv si mi-a spus sa trimit cererea scrisa. Cererea Antena 3 a fost scrisa, trimisa la Palatul Cotroceni si semnaty de mine ca sef al sectiei Politic, nu ca realizator al interviului, pentru simplul motiv ca la acea ora a diminetii nu era nimeni in redactie care sa faca acest lucru. Cererea a fost aratata apoi conducerii Antena 3", scrie Sorina Matei pe blog.
Cotroceniul si Antena 3 au stabilit ora si cine urma sa faca interviul - Sorina Matei - numai ca dupa o ora, postul de televiziune si-a schimbat punctul de vedere. Seful statiei, Mihai Gadea, a dorit ca interviul sa aiba loc la Antena 3, pe alte teme decat cele stabilite si cu alti realizatori.
In urma unor "discutii tensionate" cu seful redactiei Antenei 3, jurnalista Sorina Matei a demisionat dupa 14 ani petrecuti in trustul Intact. Surse sustin ca Dan Voiculescu ar fi cerut conditii imposibile pentru ca acest interviu sa nu aiba loc.
Conducerea Antenei 3 - Mihai Gadea - nu a putut fi deocamdata contactata pentru o reactie pe acest subiect.