Realitatea.net informeaza: Culisele interviului Realitatea TV cu Julian Assange.
Julian Assange a primit echipa Realitatea TV la un conac, in Ellingham Hall, undeva la 200 de kilometri distanta de Londra. De cand a fost eliberat pe cautiune, locuieste in casa unui prieten, Vaughan Smith, fost combatant de armata si cameraman de razboi.
Julian Assange este poate unul dintre cei mai controversati oameni au momentului. A reusit sa tulbure serios apele in marile cancelarii ale lumii si spune ca nu da niciun pas inapoi chiar daca se teme ca intr-o zi ar putea sfarsi la Guantanamo.
Julian Assange a primit echipa Realitatea TV la un conac, in Ellingham Hall, undeva la 200 de kilometri distanta de Londra. De cand a fost eliberat pe cautiune, locuieste in casa unui prieten, Vaughan Smith, fost combatant de armata si cameraman de razboi. Este unul dintre putinii oameni in care fondatorul Wikileaks are incredere si unul dintre putinii oameni care au avut curajul sa-l gazduiasca. Assange e in arest la domiciliu pana la finalizarea procesului de extradare, intentat de Suedia.
Drumul de aproape trei ore pana in Ellingham Hall a parut o vesnicie. Nu stiam prea bine la ce sa ne asteptam si cat de dispus va fi fondatorul Wikileaks sa vorbeasca cu o echipa de televiziune din Romania, o tara despre care nu stie foarte multe. Urma sa avem o surpriza de proportii. Am ajuns la Julian Asange cu ajutorul si impreuna cu Cotidianul.ro, care i-a inmanat o diploma de onoare fondatorului Wikileaks.
"Ceea ce ati facut a avut un mare impact in Romania. Mult mai mult decat asupra celor din vestul Europei. Pentru ca ei, in Romania, stiu ce inseamna sa nu ai o presa libera", a spus Cornel Nistorescu.
O diploma care l-a emotionat si impresionat pe omul Julian Assange, pe care presa internationala il descrie ca fiind rece, distant si arongant. Nu l-am gasit deloc asa. Dimpotriva: am descoperit un Julian Assange zambitor, prietenos, sociabil, ba chiar vorbaret si curios sa afle mai multe despre Romania. A fost intelegator ca invadasem casa cu cabluri si genti pline cu echipamente de televiziune. A asteptat rabdator ca totul sa fie aranjat. Imbracat simplu si deloc pretentios, cu parul alb-galbui aranjat la repezeala, Julian Assange a stat la taclale mai bine de doua ore. Ce dezvaluiri a facut, in exclusivitate pentru un post de televiziune din Romania, aflati in curand intr-un interviu Realitatea TV