232 de absolventi si-au gasit cate un job in primele 10 luni ale acestui an in urma derularii masurilor active de ocupare a fortei de munca, a declarat directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Victoria Movileanu. Potrivit situatiei intocmite de conducerea institutiei, in cursul anului trecut 13.306 persoane au fost incadrate in cadrul programului de ocupare profesionala, 308 dupa absolvirea unor cursuri de formare profesionala, in timp ce 433 au fost someri cu varsta peste 45 de ani angajati in baza facilitatilor prevazute de Legea somajului.

Facilitati atragatoare

In primele 10 luni ale acestui an 528 de persoane cu varsta peste 45 de ani au fost incadrate de angajatori in baza facilitatilor prevazute de Legea somajului cu privire la subventionarea locurilor de munca respective. De asemenea 353 de persoane si-au gasit un job dupa ce au urmat cursurile de formare profesionala. Tot in primele 10 luni ale acestui an au fost incadrati 232 de absolventi si 12 persoane cu handicap, angajatorii beneficiind de facilitatile prevazute de Legea somajului.

"In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie, 39 de persoane au fost angajate si au beneficiat de acordarea unor prime de instalare, 788 de persoane au fost angajate temporar pentru a efectua lucrari publice de interes comunitar, iar 261 de persoane au participat la cursurile de informare si consiliere profesionala", a mai precizat Victoria Movileanu.

O mana de ajutor pentru gasirea unui job

Potrivit directorului executiv al AJOFM, pentru stimularea fortei de munca institutia acorda in principal o serie de servicii, cum sunt informarea si consilierea profesionala, medierea muncii, formarea profesionala, consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri, stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor prin subventionarea locurilor de munca din bugetul asigurarilor de somaj, acordarea de credite in conditii avantajoase si fonduri nerambursabile in vederea crearii de noi locuri de munca.