Angajatorii spanioli vor fi prezenti, in perioada 28-30 noiembrie, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a selecta galateni care doresc sa munceasca intr-una dintre cele 9 meserii puse la dispozitie strainilor.

Pentru a doua oara in decurs doar de cateva luni, angajatorii spanioli vor veni la Galati pentru a selecta personal care doreste sa lucreze intr-una dintre cele 9 meserii puse la dispozitie strainilor, printre care cea de electrician, electrician auto, macelar, mecanic camioane si autobuze, sofer camion, tamplar aluminiu, lucrator industrie manufacturiera.

Potrivit directorului executiv al AJOFM, Victoria Movileanu, cei care doresc sa munceasca in Spania trebuie sa depuna dosarele pana la data de 27 noiembrie, interviurile urmand sa fie sustinute in perioada 28-30 noiembrie, la sediul institutiei.

Pentru a putea munci in Spania, galatenii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, diferite in cazul fiecarei meserii. Astfel, in cazul electricienilor, este necesara o experienta de 5 ani ca electrician de montare si instalare a standurilor in targuri si cladiri, precum si interpretarea schemelor electrice, in timp ce pentru meseria de macelar este necesara o experienta de minim 3 ani la banda de sacrificare si la transarea porcilor. Cei care doresc sa fie angajati ca sofer de camion trebuie sa aiba experienta de minim 3 ani ca sofer de camion si distribuitor de alimente sau alte produse si permis de conducere a vehiculelor cu o capacitate de maxim 7.500 kg. In ceea ce priveste meseria de lucrator industrie manufacturiera, este necesara experienta ca lucrator necalificat la firme de carmangerie si de alimentatie.

Acte obligatorii

Dosarul trebuie sa cuprinda anumite acte, printre care un CV tipizat, copie dupa buletin si pasaport valabile minim 6 luni, copii legalizate ale actelor de studii si ale certificatelor de calificare profesionala, copie legalizata a carnetului de munca, cazier judiciar, certificat de sanatate eliberat de medicul de medicina muncii, precum si 2 poze tip pasaport. De asemenea mai trebuie depuse dovada emisa de Serviciul Public din Primarie care sa ateste ca solicitantul a anuntat intentia de a munci in strainatate, precum si declaratia notariala ca nu beneficiaza de pensie de invaliditate, in care sa se specifice daca are sau nu copii in intretinere.