La Complexul Muzeal de Stiintele Naturii si-au dat ieri intilnire reprezentanti ai universitatilor, institutelor de cercetare, asociatiilor patronale, camerelor de comert din Regiunea Sud-Est cu italieni care au reusit, in tara lor, sa dea viata unor proiecte in domeniul inovarii. Organizatorul acestei intilniri este conducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR), Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Directorul ADR, Luminita Mihailov, ne-a explicat ca s-au identificat cele cinci sectoare ale strategiei regionale de inovare care vor imprima caracterul proiectelor concrete si al parteneriatelor intre cei din Regiunea Sud-Est si cei din regiunea Toscana. "Acum intram in etapa cea mai importanta, cea a identificarii proiectelor, atit de interes local, cit si regional. Pina acum am identificat cele cinci sectoare viabile: tehnologia informatiei, turism, mediu, agro-industrie si industria lemnului. Urmeaza ca intilnirea de astazi (n.r. - ieri) sa fie o cale de comunicare intre cei care pot face proiecte viabile de relansare a acestei zone", a spus Luminita Mihailov.

Invitati la intilnirea de ieri au fost Simone Sorbi, directorul Sectorului Politici Regionale de Inovare si Cercetare al Guvernului Regional Toscana, Giuliano Bianchi, profesor la Universitatea "Siena" din Toscana si Bartolo Vienna, consilier de aderare. Primul dintre invitati a fost de parere ca proiectele ale caror baze vor fi puse in urma acestei intilniri vor deschide colaborarea cu regiunea Toscana.