Mai multe terenuri care au apartinut perimetrelor miniere din Valea Jiului ce au fost inchise si ecologizate au intrat in atentia investitorilor straini, care vor sa concesioneze suprafete pentru activitati de productie.
Numai de la inceputul acestui an autoritatilor locale li s-au facut mai multe solicitari din partea unor oameni de afaceri care doresc sa concesioneze aici suprafete de teren, investitorii straini sau autohtoni fiind interesati sa-si deschida afaceri in zona.
Reprezentantii Primariei Petrosani declara ca suprafete mari de teren din fostul perimetru minier de la mina Dalja au fost concesionate unor investitori straini, iar solicitarile pentru alte parcele sunt destul de numeroase. "Numai saptamana aceasta in sedinta consiliului local am aprobat inchirierea prin licitatie publica a inca doua terenuri, in suprafata totala de 10.665 mp, care au ca destinatie spatii de productie", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, viceprimarul municipiului Petrosani.
Terenurile sunt solicitate de doi investitori care doresc sa construiasca o hala de productie destinata fabricarii produselor tricotate pentru firma Benetton, respectiv un depozit pentru materiale de constructii.
Potrivit reprezentantilor romani, cele doua investitii, in valoare de 150.000 de euro, ar duce la infiintarea a circa 200 de locuri de munca.
Dupa ce, in primavara anului trecut, s-au finalizat lucrarile de inchidere si ecologizare a perimetrului fostei exploatari miniere Dalja, care au costat statul roman aproape sapte milioane de lei, peste 12 hectare de teren au fost puse la dispozitia investitorilor de catre autoritatile locale.