Compania Dufa Tec, care a readus pe piata romaneasca brandul de vopsele Dufa, controlat de grupul german Meffert, intentioneaza ca in acest an sa aiba afaceri de 3,5 milioane de euro.
"Ne-am propus sa ajungem pe locul doi in topul celor mai profitabile firme de profil, pana in 2015, cu o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2011", a declarat Irinel Gheorghe, managing partner al Dufa, conform Ziarul Financiar.
De asemenea, pentru anul acesta, compania estimeaza o cota de piata de 3-5%. Grupul Meffert a vandut compania Dufa Romania, in 2005, catre fondul american de investitii Advent International.
In ceea ce priveste piata de lacuri si vopsele, cel mai mare producator era la nivelul anului 2009 Fabryo, companie detinuta de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, urmat de Policolor, controlat de fondurile de investitii Reconstruction Capital 2 si Romanian Investment Fund, si de Kober din Piatra-Neamt, producator detinut de Aurel si Marian Kober.
"Am facut un studiu de piata pentru ca produsele Dufa nu mai erau pe piata. Am fost la grupul Mefert, am creat o noua companie. Am relansat Dufa in august 2010", spus Liviu Stan, Managing Partner Dufa.
Dieter Mefert este unul dintre actionarii companiei Dufa Tec. "Detinem 11 unitati de productie. Avem 5 fabrici in Germania", a spus Dieter Mefert.
"Cineva spunea ca daca ploua ai noroc, asa ca speram sa avem si noi noroc. Am inlocuit produsele traditionale cu produse moderne. Piata le astepta. Tot mai multi producatori din Romania folosesc doar produse de marketing. Vindem produse fabricate dupa retete care sunt upgradate de la o zi la alta. Produsele noastre sunt ecologice, nu contin plastifianti si nu miros", a spus Irinel Gheorghe, Managing Partner Dufa.