Ionel Mantog, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului (MEC), a acuzat intr-o conferinta de presa corpul de control al ministrului ßeres de incompetenta in cazul verificarilor de la CE Turceni, potrivit Amos News. Mantog sustine ca scandalul creat in jurul complexurilor energetice de la Rovinari si Turceni a fost unul "dirijat".
Acesta a afirmat, la finele saptamanii trecute, ca rezultatele verificarii unitatilor de catre corpul de control al ministrului nu reflecta realitatea, inspectia nefiind facuta de specialisti in domeniul energiei. Reamintim ca ministrul Codrut ßeres a acuzat, in urma cu o saptamana, conducerea celor doua unitati gorjene de vanzarea energiei la un pret cu 20 la suta mai mic. El a facut public, printr-un comunicat de presa, ca cele doua complexuri, de la Rovinari si Turceni, au livrat energie unor societati private, ca intermediari intre acestea si SC Electrica.
Ionel Mantog sustine ca unitatea de la Turceni a produs o cantitate mai mare de energie, ceea ce compenseaza costurile reduse. Acesta a acuzat insa modul de organizare a actualului sistem energetic. "Te obliga sa lucrezi cu intermediari. In ceea ce priveste competentele de aprobare a pretului, nu sunt in sarcina consiliului de administratie. Responsabilitatea personalului de executie inceteaza la gardul CE Turceni. Ce se intampla mai departe cu energia nu intra in competentele CE Turceni si nici ale secretarului de stat Mantog", a afirmat Ionel Mantog.
El a mai spus ca au fost create doua comisii, in componenta carora intra si secretari de stat, care vor inventaria problemele din sistemul energetic.
De asemenea, Mantog a sustinut necesitatea efectuarii unei analize a situatiei de catre specialisti si a catalogat corpul de control al lui ßeres drept unul "depasit". (D.E.)