Reprezentantii Primariei din Timisoara au fost contactati de reprezentantii a trei mari operatori de retail care au investit in Europa Centrala si de Est, investitori care s-au interesat de disponibilitatea terenurilor din Timisoara.
Potrivit arhitectului-sef al Timisoarei, Radu Radoslav, investitorii sunt interesati de terenuri cu suprafete mai mari de 50.000 de hectare.
El a adaugat ca investitiile promovate de astfel de operatori se fac in Romania la jumatate din costurile celor din Polonia, de exemplu.
Arhitectul Timisoarei a mai precizat ca in cazul acestor investitii este nevoie de planuri urbanistice zonale sau de detaliu, pentru care se fac cereri si a caror aprobare dureaza intre doua si trei luni.
Expertii de pe piata imobiliara din Timisoara apreciaza ca la aceasta ora terenuri de 50.000 de metri patrati nu se mai gasesc in zonele circulate ale orasului, orice investitie de tip supermarket trebuind sa se orienteze spre zonele limitrofe ale orasului.
Potrivit expertilor imobiliari, pretul terenurilor este intre 40 si 50 de euro pe metrul patrat in zone in care utilitatile (apa, canalizare, gaz metan) sunt asigurate si scade spre 15-20 de euro acolo unde aceste facilitati nu exista.