Conducerea societatii Electrocentrale crede ca galatenii mai au de asteptat pina cind producatorul de energie termica primara va trece in curtea municipalitatii. Asta pentru ca in momentul de fata abia se discuta trecerea CET, alaturi de alte doua societati similare din Deva si Bucuresti, in proprietatea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Dupa ce titlurile de proprietate vor fi transferate de la Ministerul Economiei la cel al Administratiei, conducerile unitatilor vor avea obligatia de a-si gasi parteneri din strainatate.

"O solutie in sensul modernizarii societatii Electrocentrale ar fi ca societatea sa intre intr-un parteneriat cu o firma de profil din strainatate. E vorba despre posibilitatea realizarii unei societati mixte. Sint firme din America interesate in aceasta directie", a declarat directorul CET, Cristian Istrate.

Directorul societatii Electrocentrale a mai spus ieri si ca, la nivel guvernamental, exista citeva strategii de rezolvare a situatiei dificile prin care trece Termoelectrica. Strategiile poarta semnatura unui consultant englez care, la un moment dat, a prezentat Executivului 16 propuneri de rezolvare a problemei. "S-au fixat vreo doua-trei variante de baza. Una dintre ele este ca noi, Deva si cei de la Bucuresti sa trecem direct in proprietatea MAI, iar Termoelectrica, cu ce mai ramine dupa plecarea noastra, sa se uneasca cu Hidroelectrica. Asta este varianta cea mai agreata de profesionistii din sistem", a mai precizat directorul societatii Electrocentrale.

Directorul societatii Electrocentrale, Cristian Istrate, a precizat ieri ca abia dupa trecerea CET la MAI se va putea vorbi despre o eventuala trecere a societatii in curtea municipalitatii. Istrate a mai spus insa si ca, daca nu se va lua serios in calcul ideea realizarii unui parteneriat intre societatea Electrocentrale si o firma de profil din strainatate, societatea galateana se va afla in situatia de a nu avea niciodata suficienti bani pentru modernizare.