Fondurile de investitii care au patruns in acest an in tara noastra si-au dublat numarul, majoritatea provenind din tari precum Austria, Marea Britanie, Germania, Grecia sau Statele Unite. Potrivit unui studiu realizat de o companie imobiliara si preluat de Mediafax, investitiile au valori cuprinse intre 30 de milioane de euro si doua miliarde de euro.
In acelasi timp, fondurile s-au diversificat si in ceea ce priveste produsele, locatiile si sumele investite si in general au capitalizari de peste 100 de milioane de euro. Investitorii vizeaza ca proprietati cladirile de birouri inchiriate deja, spatiile de retail, logistica si industriale si in special proiecte pentru care exista cerere pe piata. In plus, acestia incheie si parteneriate cu dezvoltatori pentru a-si asigura accesul la anumite produse existente pe piata.
In primele sapte luni ale anului, potrivit estimarilor analistilor imobiliari, valoarea totala a tranzactiilor cu cladiri de birouri a fost de peste 200 de milioane de euro. (S.N.)