Ministerul Comunicatiilor din China a anuntat ca statul asiatic are 65.000 de kilometri de autostrada. Reteaua de autostrazi a Chinei este astfel a doua din lume, dupa cea a Statelor Unite.
China a raportat stadiul lucrarilor la reteaua de autostrazi, avand in 2010 65.000 de kilometri de autostrada, conform Ministerului Comunicatiilor. Statul chinez a deschis 4.719 kilometri de drumuri expres anul trecut si a inceput lucrul la 16.000 de kilometri de autostrada, ca urmare a investitiilor masive in infrastructura.
Conform strategiei de dezvoltare a infrastructurii din 2005, China isi propune ca reteaua sa de autostrazi sa totalizeze 100.000 de kilometri pana in 2020, desi ministru de resort crede ca lucrarile vor fi terminate mai devreme.
Autostrazile din China sunt unele dintre cele mai frumoase si mai libere din lume, majoritatea lor fiind noi. Majoritatea chinezilor prefera trenurile inter-city pentru calatorii pe distante lungi, astfel incat cei care aleg sa foloseasca autostrada se pot bucura din plin de calatorie.