Alesii municipali au aprobat, in cadrul sedintei de joi, documentatiile tehnico-economice ale unui numar de 51 de investitii care urmeaza sa fie facute sau demarate in cursul acestui an. Semaforizarea unor intersectii, reabilitarea unor locuri de joaca sau a unor institutii de invatamant, modernizarea unor strazi sunt cateva dintre "tintele" teoretice pentru acest an. Ramane de vazut cate dintre cele 51 de proiecte noi vor fi puse intr-adevar in practica, in conditiile in care anul 2008 este unul electoral, iar autoritatile promit ca vor face ce n-au facut pana acum.

Semaforizari noi

Hotararea de consiliu local prevede semaforizarea unor intersectii unde traficul auto si pietonal se desfasoara cu dificultate. Este vorba de intersectia strazilor Prelungirea Brailei cu Drumul de Centura, pentru care ar urma sa se cheltuiasca 144.200 de lei, intersectia strazilor Brailei si Otelarilor, pentru care ar urma sa se aloce 164.600 de lei, intersectia strazilor prelungirea George Cosbuc si Bulevardul Marii Uniri, pentru care se vor cheltui 142.850 de lei, intersectia bulevardelor George Cosbuc si Henri Coanda, investitia fiind de 152.207 lei si intersectia bulevardului George Cosbuc cu strada Drumul Viilor, pentru care se vor cheltui 119.690 de lei.

Desi semaforizarea acestor intersectii ar fi trebuit realizata de ani de zile, nemultumirile soferilor nefiind o noutate, lucrarile se vor realiza in trei luni de zile, potrivit prevederilor acestei hotarari. Din pacate nu se precizeaza cand vor demara aceste lucrari, a caror finantare va fi facuta de la bugetul local.

Un nou look pentru 9 locuri de joaca

Dupa ce au stat in paragina in ultimii ani, numerosi galateni plangandu-se de faptul ca micutii nu au unde sa se joace, noua locuri de joaca pentru copii vor fi reabilitate incepand din acest an. Perioada de realizare a lucrarilor este una record, si anume cuprinsa intre 3 si 8 luni, sumele urmand sa fie alocate tot de la bugetul local. Este vorba de locurile de joaca aferente blocului J6 din Micro 40, blocurilor B1-B2 din Tiglina 2, blocurilor N1-R5 din Micro 19, blocurilor O10-T3 din Micro 19, blocurilor G4A-G4B din Micro 17, blocurilor L2-L1 din Micro 40, blocurilor D7-D8 din Micro 21 si blocului K6 din Cartierul "Aurel Vlaicu".

Nici strazile care nu au retea de apa sau canalizare nu au fost uitate, fiind prevazute pentru modernizare strada "Pictor Isser" si strada "Aprodu Purice".

Pentru ca galatenii sa aiba notiunea exacta a timpului, in cursul acestui an se vor amplasa 22 de ceasuri in 9 zone, cum ar fi Trecere Bac (2 ceasuri), Gara CFR (2 ceasuri), Casa de Cultura (3 ceasuri), Piata Energiei (3 ceasuri). Pentru montarea celor 22 de ceasuri se vor cheltui 1.014.651 de lei.