Agerpres informeaza : Boagiu este multumita de stadiul lucrarilor la Autostrada A2
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a verificat, sambata, stadiul lucrarilor de constructie la autostrada A2, intre Murfatlar si Constanta, si a declarat ca lucrarile sunt in grafic, iar pana la sfarsitul acestei luni se va putea circula pe tronsonul respectiv, pe cate o singura banda, conform termenelor asumate de constructor.
Potrivit Ancai Boagiu, pana in septembrie vor fi finalizate si alte portiuni, o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanta si sectiunea intre intersectia de la Valea Dacilor si DN3, urmand ca in 2012, pe ruta Bucuresti - Constanta sa se circule pe intreaga autostrada finalizata, cu exceptia tronsonului Cernavoda-Medgidia pe care se va circula pe o singura banda. Referitor la aceasta portiune, ministrul Transporturilor a spus ca este abandonata din cauza constructorului care vrea sa faca autostrazi la preturi triple, mentionand ca autostrada A2 va fi finalizata integral in anul 2013.
Anca Boagiu a declarat ca vineri a semnat ordinul prin care taxa de pod de la Giurgeni - Vadul Oii si cea de la Fetesti - Cernavoda se reduce de la 11 lei la 5 lei, iar noua taxa va intra in vigoare dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.
Totodata, incepand cu iulie, trenurile vor parcurge ruta Bucuresti-Constanta in doua ore si jumatate.
Si aici suntem in grafic, deci pot sa spun ca incepand cu mijlocul acestei luni vom face cu inca o jumatate de ora mai putin pana la Constanta, a afirmat Anca Boagiu.
Conform acesteia, in paralel cu constructiile la calea ferata se reabiliteaza si podul rutier de la ecluza de la Cernavoda si, in urma verificarilor pe care le-a facut a reiesit ca lucrarile la acest pod sunt in avans.
Cu privire la lucrarile de constructie finalizate inainte de termen, ministrul Transporturilor a declarat ca intentioneaza sa gaseasca o varianta pentru recompensarea constructorilor respectivi, astfel incat ‘‘asa cum exista penalitati, sa existe si o forma de recompensare‘‘.