250 de cetateni din Bangladesh vor munci in industria confectiilor in Vrancea, Serviciul pentru Straini Galati fiind in curs de a le emite permisele de munca. Prin aceste angajari masive de straini Vrancea s-ar putea sa-i ia Galatiului locul 1 detinut la categoria cele mai multe permise de munca eliberate pana acum.

500 de permise de munca a eliberat Serviciul Judetean pentru Straini Galati cetatenilor din alte tari care au acoperit golurile de forta de munca din judetele Galati, Braila, Vrancea. Cele mai multe permise au fost eliberate pana acum in judetul nostru, pe locul doi situandu-se Vrancea si pe ultimul loc Braila.

Situatia insa s-ar putea schimba pentru ca in Galati nu se mai anunta in perioada urmatoare angajari de forta de munca de peste hotare, in timp ce in Vrancea situatia se afla la polul opus.

"Ni s-a solicitat de catre un angajator din Vrancea sa eliberam permise de munca pentru 250 de persoane din Bangladesh care urmeaza sa lucreze in industria confectiilor la fabrici din judetul respectiv. De la inceputul anului si pana acum, fara a pune la socoteala cele 250 de cereri de permise primite acum, serviciul nostru a eliberat 500 de permise de munca. Cele mai multe au fost pe judetul Galati, unde au fost angajati mai ales turci, ucraineni si chinezi, angajarile facandu-se mai ales in constructii, constructii navale si textile. Cu exceptia Santierului Naval, care a anagajat mai ales ucraineni, au predominat angajatorii cu firme mici si mijlocii. Pe locul secund, ca numar de permise eliberate pana acum, se afla judetul Vrancea, iar Braila se afla pe locul 3", a declarat seful Serviciului Judetean pentru Straini Galati, cms.sef Ion Andrei.

Reamintim ca de la inceputul acestui an Serviciul pentru Straini Galati are posibilitatea de a elibera actele necesare atestarii dreptului de munca al strainilor in zona judetelor Galati, Vrancea si Braila.