Numarul locuintelor terminate a crescut anul trecut cu 16%, la 38.178, majorarea fiind influentata de constructiile in zonele afectate de inundatii si de proiectele in zonele limitrofe ale marilor orase, potrivit datelor puse la dispozitie ieri de Institutul National de Statistica (INS). Avansul din ultimul trimestru, cand au fost finalizate 17.448 de unitati, aproape jumatate din total, a fost de 19% fata de aceeasi perioada din 2005.
La sfarsitul anului trecut se aflau in constructie 98.167 de locuinte, peste jumatate (52,1%) in mediul urban, se arata intr-un comunicat al INS.
Ponderea cea mai mare in numarul total de locuinte aflate in executie o detin cele in curs de finisaj (39,4%) urmate de unitatile in stadiu de executare a structurilor (33,3%).
Din totalul locuintelor terminate in anul 2006, circa 87,5% sunt realizate din fonduri private. Numarul locuintelor finalizate din fonduri publice s-a diminuat cu aproape 1.000 de unitati fata de 2005, la 4.769.
Peste jumatate din numarul total de locuinte (20.184) au fost realizate in mediul rural.
INS mai observa o tendinta de crestere a numarului locuintelor terminate in toate regiunile de dezvoltare cu exceptia regiunii vest, care inregistreaza o scadere. Cele mai importante cresteri au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare sud-vest Oltenia, sud-Muntenia, sud-est si Bucuresti-Ilfov, se mentioneaza in comunicat. (M.C.I.)