Gazetarul si omul de televiziune Marius Tuca a implinit 44 de ani. Cu acest prilej, intr-un interviu acordat AGERPRES vorbeste, printre altele despre ce inseamna pentru el familia: fiica sa Daria si sotia sa Neguta. Puteti citi in continuare partea a V-a a interviului acordat AGERPRES.
• AGERPRES: Stim, din putinele informatii pe care le-ati impartasit presei, ca aveti o familie reusita, care va implineste. Cat din succesul dumneavoastra se datoreaza acesteia?
• Marius Tuca: In primul rand, trebuie sa spun ca eu am primit un cadou unic in ziua in care am implinit 32 de ani. 29 iulie, ziua in care implinesc 44 de ani, este si ziua Dariei. Ea este nascuta in aceeasi zi cu mine, este leu, ca si mine. Sarbatoarea asta este dubla in fiecare an. Cred ca incet-incet Daria are sa-mi ia locul si in calendar, fiind nascuta in aceeasi zi. Apropo de familie, printre marile respiratii am inchegat un camin, o familie in care Daria este soarele, cerul si pamantul nostru, al meu si al sotiei mele Neguta, iar amandoua sunt viata mea. Cand vorbesc de familie trebuie sa spun ceva si de parintii mei, care au fost intotdeauna alaturi de mine. Am povestit o singura data ca, in anii in care plecam la emisiune, in fiecare seara, inainte de a ajunge la televiziune, in studio, treceam prin fata apartamentului lor, iar faptul ca acolo, intotdeauna, era o lumina aprinsa, pentru mine a insemnat mai mult decat orice.
Cat despre succesul meu, pot sa spun linistit ca, fara Daria si Neguta, el pur si simplu nu ar fi existat. In ele a stat echilibrul meu, ele au fost punctul si de la capat, ele au fost nesomnul si visele, ele amandoua au fost si sunt totul.
• AGERPRES: Cine este, de fapt, Marius Tuca?
• Marius Tuca: M-a intrebat odata cineva cum sunt. Am raspuns: inalt, tandru si misto. Fiecare dintre noi isi imagineaza ca la o anumita varsta a fost cel mai bun, cel mai frumos, cel mai adevarat. Cand am raspuns la aceasta intrebare m-am gandit, marturisesc, la cel care am fost la 22 de ani. Constat astazi, dupa alti 22 de ani, ca unele lucruri nu se schimba niciodata: am ramas la fel de inalt, tandru si misto.
• AGERPRES: Sunt multe lucruri pe care le-ati facut, sunteti multumit?
• Marius Tuca: Am avut privilegiul, uneori, sa simt viata chiar din pantecele ei, din sala motoarelor, si, totusi, sunt departe de a-i intelege toate hatisurile, intrebarile, nevrozele si raspunsurile. Tot ceea ce v-am spus, tot ceea ce am facut, tine de viata mea. Este mult, este putin, pentru cei 44 de ani simetrici si tumultuosi? Contemporanii mei sa aprecieze asta, iar posteritatea sa judece.