Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, se intalneste astazi cu laureatul Premiului Nobel pentru economie in 2004, Edward C. Prescott, la Senat, incepand cu ora 15.00.
Discutia va viza teme legate de politicile economice care trebuie aplicate de catre state in perioada de criza, politica fiscala si stimularea dezvoltarii.
"Eduard Prescott este una dintre mintile stralucite in analiza fenomenelor macroeconomice, multe din studiile sale putand fi un foarte bun ghid pentru guverne, care sa ajute in traversarea crizei economice. Dupa cum se vede insa din pacate, ministrii nostrii care gestioneaza Ministerele economice au lipsit de la lectiile profesorului Prescott.
Cele mai importante parghii in combaterea a consecintelor crizei economice - fiscalitatea si politica de investitii - sunt foarte prost folosite in acest moment in Romania", a declarat vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu.
Edward C. Prescott, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2004, este consilier principal pe Probleme Monetare in cadrul Federal Reserve Bank of Minneapolis, iar din 2003, profesor si presedinte al W.P. Carey DepartĀ­ment of Economics din cadrul Arizona State University.