Federatia Patronilor Bihor, impreuna cu Consiliul Local al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Bihor, Camera de Comert si Industrie Bihor si Asociatia Investitorilor Italieni UNIMPRESA au organizat, miercuri seara, la hotelul Silver din Oradea, prima "Intalnire campeneasca" in care oaspetii de onoare au fost reprezentantii autoritatilor locale, in special primarul Oradiei, Ilie Bolojan, si presedintele Consiliului Judetean, Radu Tirle. La eveniment au mai fost prezenti oameni de afaceri, membri ai celor patru organizatii patronale si consilieri locali si judeteni.
Ioan Lucian, presedintele FP Bihor, a deschis intalnirea mentionand ca scopul unei astfel de seri este acela de a apropia oamenii de afaceri de autoritatile locale, de a initia un dialog constructiv si de a se relationa altfel decat intr-o atmosfera oficiala.
De asemenea, reprezentantii celor patru structuri patronale si-au aratat disponibilitatea de a colabora si a sustine noua conducere a primariei si CJ. "Ne bucuram ca putem sa legam discutii intr-un mediu destins si multumim reprezentantilor autoritatilor ca participa la eveniment, primul de acest gen pe care l-am initiat impreuna cu celelalte patronate", a conchis presedintele FP Bihor.
Ilie Bolojan, primarul Oradiei, a declarat la randul sau ca institutia pe care o conduce, chiar daca va avea probleme cu unele firme, nu va cauta niciodata sa puna piedici mediului de afaceri oradean. Radu Tirle, presedintele CJ Bihor, a spus ca nici nu s-a asezat bine in fotoliul de sef al CJ ca a si fost contactat de mai multi investitori care se arata interesati sa faca investitii in Bihor. "Zilele trecute am fost contactat de un mare investitor care ar dori sa investeasca in Beius. De asemenea, maine (ieri - n.n) voi mai primi inca doi investitori care sunt interesati tot de zona Beius. Sa vedem daca intalnirile noastre se vor concretiza. Oricum, declar ca voi sustine oamenii de afaceri si voi cauta sa atrag investitii si din afara tarii", a precizat presedintele CJ.
Oferta culinara principala aflata in mediul invitatilor a fost bográcsos. In general, atmosfera a fost destinsa, oficialii au vizitat fiecare masa, iar invitatii au putut avea discutii personale si comune cu acestia, fiecare spunandu-si problemele cu care se confrunta firmele lor si ce solutii ar trebui gasite in comun pentru iesirea din problematica cu care se confrunta mediul de afaceri oradean si bihorean.