Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat ca Inspectoratul de Stat in Constructii este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se reorganizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete.
"Inspectoratul de Stat in Constructii este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se reorganizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete. Masura vizeaza eficientizarea activitatii institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si in special a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmeaza linia promovata de Guvernul Romaniei de rationalizare a cheltuielilor publice", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea, intr-un comunicat transmis ieri.
Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de ieri Ordonanta de Urgenta pentru modificarea OG nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).
"Prin prezentul act normativ se are in vedere infiintarea directiilor regionale in constructii prin reorganizarea inspectoratelor judetene in constructii, pe structura regiunilor de dezvoltare. Actuala forma de organizare in teritoriu a Inspectoratului de Stat in Constructii in inspectorate judetene in constructii este foarte incarcata, existand 41 de inspectorate judetene in constructii si Inspectoratul in Constructii Bucuresti, cu organizare si aparate proprii de conducere", se mai spune in comunicat.
Masurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie. "Prin aceste masuri se urmareste eficientizarea activitatii inspectoratelor regionale in constructii, care vor functiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritoriala de competenta constituita pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale Romaniei", potrivit MDRT.