Numarul maxim al angajatilor incadrati cu contract pe durata nedeterminata la societatile din industria de aparare, unde activitatea este intrerupta temporar in absenta comenzilor, nu va putea depasi, anul viitor, un total de 5.583 de posturi, au declarat surse din Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
Ministerul a elaborat un proiect de hotarare de Guvern prin care se stabileste numarul mediu lunar de personal pe anul 2005 pentru patru unitati din industria de aparare. Societatile mentionate pe lista sunt CN Romarm Bucuresti, cu un numar mediu lunar de personal de 4.996 angajati, Avioane Craiova, cu 450 angajati, Uzina Mecanica Filiasi, cu 37 angajati, si Uzina Mecanica Orastie, cu 100 angajati.
Conform OU nr. 95/2002 privind industria de aparare, salariatii incadrati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata la agentii economici care detin capacitati a caror activitate este intrerupta temporar din lipsa de comenzi sau contracte beneficiaza pe aceasta perioada de drepturile salariale prevazute de lege pentru salarizarea personalului din unitati bugetare.