Firma Mahindra&Mahindra (M&M) si grupul Tata, ambele din India, sunt interesate sa preia societatea Tractorul Brasov, potrivit editiei electronice a cotidianului “Economic Times“, publicat la New Delhi.
Si ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofineti, sustine ca “cel mai mare producator roman de tractoare este pregatit pentru privatizare, iar mai multe companii indiene, printre care M&M, si-au aratat interesul“. Potrivit “Economic Times“, interesul Tata pentru Tractorul a fost confirmat de un purtator de cuvant al grupului.
Si vicepremierul Adriean Videanu a facut precizari in legatura cu informatiile privind privatizarea uzinei brasovene Tractorul. In acordul cu Fondul Monetar International (FMI) este prevazuta privatizarea sau lichidarea uzinei Tractorul pana in iunie 2005.
Videanu a anuntat ca va face demersuri pe langa FMI pentru ca procesul de privatizare a intreprinderii sa inceapa cel mai tarziu in iulie acest an si sa fie finalizat in cel mult trei luni.
“Este riscant termenul de iunie, deoarece in prezent societatea Tractorul este in litigiu cu Landini si pana in iunie nu se pot indeplini criteriile de privatizare“, a fost de parere Videanu.
Reamintim ca grupul italian Landini si fosta Autoritate pentru Privatizare au incheiat in 2003 un contract pentru privatizarea uzinei din Brasov. Ulterior, firma italiana a decis sa renunte la preluarea uzinei.