Lucrarile la Centrul Expozitional Transfrontalier din Craiova vor începe, cel mai probabil, în a doua jumatate a lunii aprilie. Anul trecut, Camera de Comert si Industrie (CCI) „Oltenia“ a reusit sa obtina de la UE o parte din banii necesari construirii Centrului Expozitional Transfrontalier, un vis mai vechi al reprezentantilor CCI. Obiectivul acestuia este sa contribuie si la dezvoltarea economico-sociala durabila a Euroregiunii Danubiano-Balcano-Carpatice DANBAC (judetele Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman - România; Vidin, Vratsa, Montana, Pleven - Bulgaria; Bor si Zaicear - Serbia). Potrivit proiectului CCI „Oltenia“, pavilionul expozitional va fi de 2.500 - 2.700 de metri patrati, iar suprafata expozitionala externa, de 2.500 de metri patrati, la care se vor adauga parcarile si zonele tehnice. Centrul va fi amplasat pe Calea Severinului, la nr. 135 (platforma RAT Craiova). 
Termenul proiectului, sfârsitul lunii noiembrie Cu toate ca demararea construirii se preconiza pentru începutul acestui an, birocratia si-a spus înca o data cuvântul. „Avem documentatia depusa la primarie pentru autorizatia de construire. În plus, asteptam obtinerea avizului de înscriere în SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). Procedura este destul de dificila, cu multa birocratie“, a declarat Victor Raducanoiu, directorul Directiei a II-a, din cadrul CCI „Oltenia“. Acesta a precizat ca, daca se va reusi ca pe 15 aprilie contractul de încredintare a constructiei sa fie semnat, „va fi extrem de bine“. „Termenul proiectului este sfârsitul lunii noiembrie, astfel ca va fi destul de greu si pentru constructori“, a adaugat Raducanoiu.Aceasta problema a birocratiei a fost prevazuta înca de anul trecut. „Va trebui sa organizam doua licitatii - una de încredintare a proiectului (se va lansa pe 15 octombrie) si una de încredintare a constructiei. Banuiesc ca legislatia ne va pune piedici“, declara în luna septembrie a anului trecut Gheorghe Albu, presedintele CCI „Oltenia“, facând referire si la obiceiul românilor de a face contestatii.
Proiect de 1.100.000 de euro
Valoarea proiectului CCI „Oltenia“ este de 1.100.000 de euro, fara dotarile ulterioare de desfasurare a activitatii. „Vom primi 650.000 de euro, suma nerambursabila, de la UE, iar restul de 450.000 de euro va fi contributia Camerei“, a spus Gheorghe Albu.