Nemtii de la Kirchhoff Automotive vor produce pentru Ford structuri de caroserie
Renumitul producator de structuri de caroserii auto din Germania, Kirchhoff Automotive, isi deschide o unitate de productie chiar in incinta fabricii auto Ford din Banie, la fel ca alti sapte furnizori care s-au instalat deja in curtea uzinei craiovene. Potrivit unor surse apropiate discutiilor, Kirchhoff s-ar fi instalat in curtea fabricii Ford chiar inainte de Paste, dar unitatea de productie va fi operationala in cursul acestui an. Noul furnizor va produce pentru Ford structuri de caroserii pentru modelul care va intra in fabricatie la finele acestui an sau anul viitor. Potrivit acelorasi surse, Kirchhoff ar fi inchiriat spatii de productie chiar intr-una din halele detinute de Ford in curtea fabricii.

De ce nu a intrat Kirchhoff in Parcul Industrial?

Initial, staff-ul companiei germane a intentionat sa-si deschida o unitate de productie in incinta Parcului Industrial Craiova, dar la acea vreme nu s-a gasit teren.
Compania germana intentiona sa inchirieze 10.000 de metri patrati pe care sa construiasca noua facilitate de productie pentru Ford. La vremea aceea, planurile Kirchhoff erau sa angajeze 250 de persoane. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a precizat, pentru GdS, ca exista spatiu in Parcul Industrial Craiova, dar ca "Ford a vrut sa aiba aproape furnizorii. Le-a pus la dispozitie hale, terenuri, astfel incat sa mearga in fabrica. In prezent, Parcul Industrial Craiova pune la dispozitia investitorilor 80.000 de metri patrati de teren, dar nu vine nimeni sa discute, sa investeasca". Prioteasa a mai spus ca, in prezent, CJ Dolj nu mai este in discutie cu nici un furnizor Ford, pentru Parcul Industrial Craiova, ci s-au trimis scrisori catre toate ambasadele, pentru a atrage firmele straine in Banie.

Nemtii se retrasesera acum doi ani

In 2009, Kirchhoff renuntase la investitia din Romania, cel mai probabil din cauza ca nu incheiase un contract cu Ford Romania si nici spatii nu existau in curtea Parcului Industrial Craiova, cu care compania germana negociase initial. La vremea respectiva, oficialii Kirchhoff declarau pentru presa centrala ca relatia lor cu clientul din Romania, adica Ford, nu era definitivata. "Cu clientul nostru din Romania, nu am ajuns la nici un acord comercial la finalul negocierilor", a declarat atunci Janusz Sobon, vicepresedinte executiv pentru Europa Centrala si de Est al Kirchhoff Automotive.
La ora actuala, potrivit Registrului Comertului exista o firma in Bucuresti, cu numele Kirchhoff Automotive Romania SRL, inregistrata la finalul anului 2010.
Pana la inchiderea editiei, oficialii companiei-mama din Germania nu au transmis un punct de vedere privind infiintarea unei fabrici in curtea Ford Craiova.