Agentia Fondului de Mediu a decis ca inca 4.160 de proprietari de rable sa poata beneficia de o masina noua prin reluarea Programului "Rabla", care va dura doua luni, intre 15 septembrie si 15 decembrie. 
Agentia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista producatorilor validati si a agentilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz, in limita sumei de 12,48 milioane RON. Lista comunicata de AFM cuprinde 16 producatori agreati, printre care Daewoo, Fiat, Skoda, Citroen, Hyundai, Opel si Chevrolet. In judetul Dolj, pe lista operatorilor economici autorizati sa dezmembreze rablele figureaza cinci societati comerciale: SC REMAT SA, SC ADIDRAD COM SRL, SC OLTMETAL SA, SC EUROMOTORS SRL, SC 3R SA, toate din municipiul Craiova. In total, la nivel de tara, 4.160 de autoturisme vechi vor putea fi schimbate cu unele nou-noute. In judetul Dolj, ca si in prima parte a derularii programului de innoire a parcului auto, sunt asteptati sa-si schimbe masinile in jur de 500 de proprietari de rable.
Loganurile, excluse din program
Compania Dacia Automobile Pitesti nu a fost inscrisa de AFM pentru continuarea acestui program, aceasta fiind sanctionata pentru neregulile constatate la prima etapa a Programului "Rabla". Se pare ca motivul pentru care producatorul roman nu a fost acceptat in etapa a doua este depunerea dosarelor incomplete in prima etapa. Conducerea SC REDAC SA Craiova, cel mai mare concesionar Dacia - Renault din Dolj, spune ca nu au existat probleme cu dosarele. "Stiu ca la noi au fost repartizate numai automobile Renault, dar nu stiu din ce motiv Loganurile au fost scoase din program. Nu cred sa fi fost o problema cu dosarele la nivel de tara si pot spune ca la noi nu s-a inregistrat nici un fel de incident in acest sens", a declarat Marcel Scarlatescu, directorul Redac Craiova. Decizia de a exclude Dacia din program luata de AFM da o lovitura doritorilor de Loganuri. Doljenii vor fi nevoiti sa se orienteze spre automobilele Daewoo, care au fost pe locul doi la vanzari dupa Dacia in prima parte a programului.
Conditii
A doua parte a programului de innoire a parcului national de automobile a demarat pe 15 septembrie si se va incheia pe 15 decembrie 2006. In cadrul acestui program, proprietarul unui autoturism uzat poate beneficia de o prima de casare in valoare de 3.000 RON, pe care o poate folosi la achizitionarea unei masini noi. Primul pas pentru participarea la Programul "Rabla" este inscrierea la unul dintre producatorii si importatorii de pe lista comunicata de AFM. Proprietarii de rable care doresc sa intre in program au nevoie de o nota de acceptare de la unul dintre producatori sau dealeri, dupa care masina se trimite la o societate autorizata sa colecteze si sa dezmembreze masinile scoase din uz. Dupa aceste etape urmeaza sa se elibereze un certificat de distrugere, necesar pentru radierea autovehiculului. Ultimul pas il reprezinta intoarcerea la producator si achizitionarea noului autoturism, cele 30 de milioane obtinute pe rabla urmand sa fie scazute din pretul masinii noi.