In prezenta conducerii Combinatului si a sefilor Garzii de Mediu si Agentiei Nationale de Mediu, ieri dupa-amiaza s-a dat in functiune instalatia de desprafuire de la Furnalul 5, investitie in valoare de 7,5 milioane de dolari care ar fi trebuit finalizata inca de anul trecut.

Conducerea Combinatului a indeplinit ieri una dintre masurile restante din programul de conformare in domeniul mediului, si anume instalatia de desprafuire de la Furnalul nr. 5. La eveniment au fost prezenti directorul general al Combinatului, Augustine Kochuparampil, directorul de investitii, Hans Rosenstock, senior managerul Ionel Bors, seful diviziei de laminate plate pe Europa, Michel Wurth, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, precum si sefii Comisariatului Judetean si Regional de Mediu Galati.

Directorul general al ArcelorMittal a declarat ca investitia in valoare de 7,5 milioane de dolari este un pas important in programul companiei de investitii de mediu, in timp ce directorul de operatiuni Hans Rosenstock a precizat ca instalatia va capta praful si fumul provenite de la fonta si zgura in filtrele cu saci, cantitatea de praf din aerul evacuat de la Furnalul 5 urmand sa scada la 10 miligrame pe metrucub. Acesta a mai aratat ca sistemul va contribui la imbunatatirea conditiilor de munca la Furnalul 5 si va reduce emisiile de gaz.

Michel Wurth s-a aratat multumit de investitia de mediu realizata de Combinat si a apreciat colaborarea avuta in ultima perioada cu reprezentantii institutiilor de mediu. Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, s-a aratat multumit de progresele facute de Combinat in ceea ce priveste luarea unor masuri privind protectia mediului.

Ramane de vazut cand vor fi luate toate masurile pentru ca furnalele sa nu mai reprezinte principala sursa de poluare de pe platforma siderurgica.