Toate restaurantele de pe faleza au fost luate la bani marunti de inspectorii de la Protectia Consumatorilor. Raidul s-a lasat cu amenzi care au insumat 11.000 de lei. Controlul s-a desfasurat luna trecuta, cand faleza era inca la mare cautare datorita caniculei pe care urbea noastra a traversat-o. Din nefericire, petele negre identificate de inspectori nu au fost deloc putine.

"Libertatea", "Nic-Nic", "Valurile Dunarii", "Cuoremans" sunt doar cateva dintre locatiile in care s-au oprit inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor. Neregulile gasite au fost in special pe parte de alimentatie. Peste si carne expirate, pulpe la gramada fara eticheta, lipsindu-le practic informatiile cele mai importante asupra calitatii produselor din care se preparau meniurile pentru clienti.

"In afara de faptul ca produsele din carne nu erau etichetate, lipsind astfel elementele de identificare si caracterizare a produselor din vitrina, o alta problema constatata a fost aceea legata de inexistenta gramajului. Peste tot unde am mers la restaurantele de pe faleza exista o lista cu meniuri, in care erau afisate doar preturile. Ti se spunea ca poti consuma ficatei, pizza sau friptura, indicand doar pretul acestora, nu si gramajul pe care-l primeai la masa", ne-a spus inspectorul sef adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, Eusebiu Diaconu.