Consiliul Judetean Gorj plateste o chirie de peste 2.000 de dolari pentru sediul Bibliotecii pentru copii si tineret din Targu Jiu. Imobilul situat pe strada Siret a fost retrocedat in toamna anului trecut mostenitorilor fostilor proprietari. "Proprietarii actuali ai imobilului sunt trei persoane care locuiesc in Bucuresti. La sfarsitul lunii august a anului trecut au devenit proprietari, prin dispozitie a Consiliului Judetean Gorj, pentru ca nu existau sanse in instanta de judecata sa pastram sediul. Din 1 octombrie s-a platit chirie pentru spatiul pe care il ocupam", a spus Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judetene Gorj.
Sediul bibliotecii pentru copii si tineret va fi mutat
Anul trecut, Consiliul Judetean Gorj a platit o chirie mai mare decat in prezent, de 70 de milioane de lei. Suma a scazut in urma aparitiei unei legi speciale, prin care se reglementeaza astfel de tranzactii.
Conducerea consiliului judetean cauta solutii pentru mutarea Bibliotecii pentru copii si tineret in alt sediu. "Ne preocupam sa gasim solutii pentru biblioteca. Sunt trei variante pe care le avem in vedere pentru mutarea sediului. In contractul pe care l-am incheiat cu proprietarii am prevazut o clauza prin care putem sa reziliem contractul daca ne mutam in alta parte", a precizat Cornel Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.
Alexandra Andrei spera ca in a doua parte a acestui an sediul bibliotecii sa se mute in alta locatie. Biblioteca Judeteana "Christian Tell" are 80.000 de titluri de carti si peste 280.000 de volume, iar anul trecut a avut 14.000 de cititori. Pe langa sectia pentru copii si tineret, Biblioteca Judeteana mai are o filiala in cartierul Victoria din Targu Jiu si sectia de arta "Iosif Keber", care se afla in casa in care a locuit artistul plastic.