B365.realitatea.net informeaza : O "Autostrada pietonala" va fi construita in centrul Bucurestiului - VEZI 39 DE PROIECTE
Noua strategie propune nu doar scoaterea in evidenta a caracterului eclectic specific centrului Capitalei, ci si revitalizarea si reconectarea zonelor aflate in centrul Bucurestiului, dar care au fost izolate de ceea ce astazi bucurestenii considera centrul istoric al orasului. "O treime din centrul istoric al Capitalei nu mai este considerat centru. Riscam sa dam uitarii monumente si zone ce apartin vechii vetre a orasului, de la vechiul cartier Uranus, la axe comerciale traditionale precum Calea Mosilor si Calea Grivitei. Zona de la sud de Dambovita trebuie reconectata la centrul istoric al orasului. Astfel se recupereaza monumente istorice si obiective turistice ascunse si greu accesibile in prezent, precum Manastirea Antim, Palatul Bragadiru, Piata de Flori Cosbuc", a precizat arhitectul Teodor Frolu.
Pentru reconectarea zonei din partea de sud a Dambovitei cu Centrul Istoric vor fi reconstruite doua poduri care au fost daramate in perioada comunista: Podul Mircea Voda si Podul Calicilor. Primul pod pietonal va traversa Dambovita si Splaiul Independentei in dreptul strazii Lipscani. Podul va fi prevazut si cu doua parcari subterane, cate una pe fiecare mal al Dambovitei, fiecare cu aproximativ 200 de locuri.
Podul Calicilor va fi construit din dreptul strazii Selari si va traversa Dambovita pana la Palatul de Justitie.
Reconectarea zonei de sud de Dambovita la centrul istoric va revitaliza Bulevardul Libertatii si Palatul Parlamentului, Casa Academiei Romane, care de ani de zile nu reusesc sa isi consolideze atractivitatea si in mod sistematic nu sunt puse in valoare, se mentioneaza in noua strategie.