Reducerile de sezon au impanzit magazinele. Asa ca, daca v-ati intors din vacanta si v-au mai ramas ceva bani de cheltuit, atunci acum e momentul sa iesiti la cumparaturi. Nu este vorba de oferte promotionale, asa cum ne-au obisnuit marile magazine, ci de reduceri semnificative de pret. Fie ca este vorba despre haine, incaltaminte sau accesorii de sezon, magazinele fac reduceri chiar si de 90%. Preturile devin astfel mai mult decat acesibile, iar calitatea produselor ramane la fel. Majoritatea comerciantilor vand insa acum produsele la jumatate de pret sau chiar si cu mai putin.
Tot in aceasta perioada, patronii spun ca vanzarile din magazine aproape ca s-au dublat. Daca la inceputul sezonului o pereche de pantofi de vara costa peste 200 de lei, acum aceeasi pereche de pantofi costa intre 80 si 150 de lei. Acelasi lucru se intampla si cu articolele de imbracaminte, genti si alte accesorii. Cele mai mari reduceri sunt facute chiar de magazinele care comercializeaza marci cunoscute. Astfel, acum poti cumpara haine cu eticheta la pret de taraba.

Sezon oficial de la 1 august

Pe de alta parte, oficial, sezonul reducerilor incepe de la 1 august. De la acea data se vor mai gasi insa in magazine doar cateva produse de sezon, cu numere fie foarte mari, fie foarte mici.
Pentru a intra in legalitate, agentii comerciali trebuie sa completeze un formular la sediul primariilor, cu 15 zile inainte de perioada reducerilor, insa patronii pot sa aplice reduceri de preturi numai in intervalul reglementat de lege. (Andreea Stefan)