Consultantul financiar al Bancii Comerciale Romane (BCR) va finaliza toata documentatia aferenta lansarii la vanzare a actiunilor ramase la stat, pana la mijlocul lui mai, astfel ca anuntul pentru invitarea expresiilor de interes ale potentialilor investitori eligibili sa poata fi publicat la inceputul lui iunie, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Guvernul Romaniei si conducerea AVAS considera ca vanzarea catre un investitor strategic a pachetului majoritar de actiuni ale BCR este tranzactia cea mai importanta care va fi initiata in acest an.
Comisia de Privatizare a BCR, careia ii revine responsabilitatea coordonarii acestui proiect, a negociat si semnat actul aditional care permite continuarea serviciilor de asistenta financiara furnizate de catre consortiul condus de catre banca internationala de investitii Daiwa Securities SMBC Europe.
Sub coordonarea Comisiei de privatizare, consultantul urmeaza sa prezinte o serie de documente pe baza carora Guvernul Romaniei va adopta decizia privind mentinerea sau reconsiderarea strategiei existente de privatizare a BCR. Aceasta decizie va fi insotita si de un program detaliat de privatizare, care va prevedea explicit data la care va fi publicat anuntul privind lansarea la privatizare a BCR.