Mircea Badea, realizatorul emisiunii TV "In gura presei", difuzata de Antena 3, i-a dat lectii de limba romana si de morala scriitorului Horia Roman Patapievici. Totul a inceput cu "regretabila greseala de tehnoredactare" a ministrului Turismului, Elena Udrea, strecurata in sesizarea sa, din data de 1 septembrie, privind Comisia Parlamentara care o ancheteaza pentru modul cum a cheltuit banii publici. Ea a scris de cateva ori Ludovic Organ, in loc de Orban, cand s-a referit la presedintele Comisiei, dar dupa cateva zile a rectificat greseala, cu scuzele de rigoare.
Mircea Badea nu a trecut atat de usor peste eroarea mai degraba intentionata a blondei de la Turism si a comentat foarte spumos gestul ei, in emisiunea "In gura presei", jongland intr-un mod deontologic si haios cu acelasi cuvant folosit de Udrea: "Organ".
Mircea Badea nu risca amenzi de la CNA, dupa jocul de cuvinte "Udrea-Organ", deoarece s-a incadrat in limite decente. In schimb, a doua zi, scriitorul Horia Roman Patapievici a scris, intr-un editorial din Evenimentul zilei, un text absolut halucinant, ce a inteles el din emisiunea lui Badea.
"Mircea Badea a reusit sa ridice marlania masculina pe culmi inca mai inalte. A imaginat o sceneta, in care, prin deductii absurde si nerusinate, Elena Udrea era pusa sa fie cu ochii pe organ si sa stea cu gura numai pe organ. Al cui organ?, se intreba inocent domnul Badea; al lui Traian Basescu, isi raspundea tot dansul, omniscient", a scris Patapievici in editorialul sau.
Mircea Badea s-a aparat revoltat in fata aberatiilor lui Patapievici, pe care l-a caracterizat pe buna dreptate ca fiind abject. Mircea Badea nu a pronuntat niciodata, dar absolut niciodata numele lui Traian Basescu, in contextul obsesiei pentru "Organ" a d-nei Udrea.
Realizatorul emisiunii "In gura presei" si-a propus ca in fiecare zi sa il invete cate un cuvant pe H.R. Patapievici, cu unele conotatii sexuale si care n-au legatura cu sexul, pentru a-i demonstra ca a inteles gresit ceea ce a incercat el sa spuna. Pentru inceput, Mircea Badea i-a explicat lui Patapievici cuvantul "ampula": "O sa ii explic in fiecare zi lui Horia Roman Patapievici cate un cuvant. Astazi, cuvantul este 'ampula'. Poate in zilele viitoare o sa ii explic cuvantul 'a sugera' sau o sa ii spun in ce consta premiul Pulitzer. Cum auziti de ciocan sau de organ va pleaca mana, domnule Patapievici", a spus Mircea Badea, la Antena 3, in editia din 3 septembrie.
In editia din 6 septembrie a emisiunii "In gura presei", Mircea Badea a promis sa-i explice lui Patapievici cuvantul "irefutabil". N-a mai apucat, pentru ca vorba lui, "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".