Agerpres informeaza ca presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii doresc continuarea acordului cu Fondul Monetar International (FMI), insa vor un acord de tipul unei auditari in comun cu Comisia Europeana, si fara ca Romania sa mai imprumute bani.
Noi vrem sa avem un acord cu FMI, dar nu mai vrem sa imprumutam bani de la FMI. Banii de la FMI s-ar duce din nou in rezerva BNR si rezerva este suficienta. Marea problema este ca banii care au fost luati in ultimii doi ani de Guvernul Boc au fost bani prost folositi. (...) Este foarte clar, vrem acord cu FMI, dar un acord de tipul unei auditari in comun cu Comisia Europeana, nu doar FMI, pentru ca noi facem parte din UE si principalul nostru acord este cu CE, un acord prin care sa nu mai luam bani imprumut, ca deja am luat in doi ani mai mult decat a luat Ceausescu si trebuie sa dam noi banii pe care i-a cheltuit domnul Basescu ca sa se realeaga presedinte, a spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.
El a adaugat ca PSD isi doreste un acord care, practic, sa fie o garantie pentru pietele internationale si pentru bancile comerciale.
La randul sau, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca un astfel de acord, care asigura, practic, o auditare a finantelor statului si cu un imprumut minim care sa dea in plan extern elementul de credibilitate, a avut Romania in trecut.
Cand vorbim de un acord cu FMI este ca si cum am discuta despre legea pensiilor. Sigur ca trebuie sa avem o lege a pensiilor, dar depinde ce contine aceasta lege. (...) Din punctul nostru de vedere, un acord cu FMI trebuie sa se incadreze in aceasta formula in care solutiile pe care guvernul le ofera pentru a echilibra elementele de macroeconomie sa fie intelepte, a spus Nastase.