Consilierii locali vor aproba in cadrul urmatoarei sedinte de CL proiectul de hotarire referitor la accesarea unui credit de la Banca Europeana pentru Investitii. in valoare de 18 milioane de euro. Banii vor reprezenta partea cu care societatea Apa Canal va intra in proiectul cu finantare ISPA de modernizare si reabilitare a sistemului de apa si canalizare din oras.

Referitor la acest subiect primarul Dumitru Nicolae a precizat ca imprumutul va fi accesat in cele mai bune conditii, municipalitatea avind la dispozitie 25 de ani pentru a plati creditul.

"Joi avem sedinta de CL. Atunci se va aproba preluarea unui credit de 18 milioane de euro, care inseamna 30 de procente din valoarea investitiilor ce vor fi facute la Apa Canal. Creditul se va lua de la BEI pe 25 de ani, cu o perioada de gratie de 6 ani. Dobinda este de 6%. Mai trebuie spus ca Guvernul va garanta pentru noi", a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Edilul a mai aratat si ca se gindeste sa propuna consilierilor locali majorarea cotei de modernizare de 3%, ce se regaseste in pretul apei reci. Motivul pentru care primarul vrea sa faca aceasta propunere este constituit de faptul ca societatea Apa Canal va avea nevoie de bani in plus pentru acoperirea unor eventuale cheltuieli suplimentare. "Vreau sa vad daca e nevoie sa marim aceasta cota pentru ca banii obtinuti astfel sa fie directionati catre unele cheltuieli neeligibile", a incheiat primul cetatean al Galatiului.