Consiliul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Oradea implementeaza in aceasta perioada proiectul "IMM-urile din Romania si Ungaria impreuna in Europa", in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Békés din Ungaria.
Lucian Ungur, reprezentantul CLIMM Oradea, ne-a informat ca, azi, la CCI Békés va avea loc o dezbatere pe tema proiectului, unde se va discuta sprijinirea si dezvoltarea activitatilor economice din zona de granita, prin implicarea diversilor actori locali.
"Mai concret, proiectul urmareste dezvoltarea si intarirea cooperarii actualelor structuri de granita in vederea fluxului de informatii; nivelul de informatii in sectorul privat cu privire la integrarea in UE prin organizarea de workshopuri; imbunatatirea cooperarii dintre principalii actori locali si regionali din zona de granita prin realizarea de parteneriate regionale care sa asigure cadrul dezvoltarii afacerilor. Grupurile-tinta ale proiectului sunt IMM, ONG, autoritatile locale si regionale, populatia din zona prin intermediul mass-mediei locale si regionale", a precizat reprezentantul CLIMM Oradea. Prin contactele care vor fi realizate intre actorii economici din zona de granita se va crea o baza solida pentru o economie echilibrata si o dezvoltare sociala a intregii zone Bihor-Békés, cu beneficii atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria.
Actiunile initiate de partile implicate in proiect au vizat o conferinta cu tema "Parteneriat regional in vederea dezvoltarii afacerii in euro-regiune. Facilitati pentru IMM", care a avut loc in 25-26 septembrie, misiuni economice bilaterale si workshopuri cu temele "Acquis-ul comunitar al afacerii: alinierea firmelor la cererile pietei unice europene" si "Modalitati de promovare a afacerilor din zona de granita".
La evenimentul de azi de la CCI Békés participa 15 firme din Oradea.