Nivelul TVA de 19% si al cotei unice de 16% nu se vor modifica pana in 2008, dar anul viitor vor creste impozitele secundare, cum ar fi cele pe proprietate, a declarat ieri ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, la un seminar pe tema Codului Fiscal.
Referindu-se la impozitarea proprietatilor, Vladescu a aratat ca se asteapta sa apara multe critici, apreciind ca, din pacate, cei care castiga mult vor crede ca platesc prea mult.
"Nivelul de taxare a proprietatii in Romania nu este deloc impovarator. Din aceste taxe, in Romania, se castiga mai putin de 1% din PIB. Exista tari in care ponderea este 3-4% din PIB", a mai spus Vladescu.
El a dat ca exemplu un proprietar a carui locuinta valoreaza 100.000 de euro, spunand ca nu este exagerat sa plateasca o taxa de 1.000 de euro pe an. Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost discutat recent de oficialii Ministerului Finantelor cu firmele de consultanta financiara si de audit, cu patronatele si cu reprezentantii mediului de afaceri.
Dupa ce va fi discutat in Guvern, actul normativ va fi supus aprobarii Parlamentului.
Modificarile sunt prevazute sa intre in vigoare la inceputul anului viitor.