Nuntile ar putea deveni si mai rare. in ziua de azi tinerii nu se inghesuie la maritis, iar o posibila initiativa a Guvernului ar putea decide multi viitori insuratei sa se gindeasca de doua ori inainte de a se casatori. Cistigurile de la nunta ar putea fi impozitate, caz in care mirii ar trebui sa declare cadourile primite.
Intentia de a pune bir pe cistigurile de la nunta se afla inca pe masa Guvernului. Daca proiectul va deveni insa lege, mirii vor trebui neaparat sa declare pina la ultimul leu cadourile in bani de la nunta si sa-si achite impozitele aferente. Se pare ca si botezurile ar putea intra pe lista de impozitare. Daca mirii si apoi sotii vor fi "uituci ", cei doi isi vor petrece impreuna intre doi si opt ani "de miere " la "mititic ". Conform proiectului de lege privind combaterea evaziunii fiscale ar putea viza si profesorii care dau meditatii si nu declara sumele incasate. Daca proiectul devine lege si cintaretii sau lautarii, care cinta la chefuri, nunti, botezuri trebuie sa declare sumele pe care le primesc.
"La ora actuala, conform legislatiei in vigoare, cadourile de nunta nu sint impozitate. in prezent, normele de aplicare a H.G.44/2004 includ, printre altele, la capitolul renumeratiile pentru munca prestata in interesul unitatilor apartinind Directiei Generale a Penitenciarelor precum si in atelierele locurilor de detentie. De asemenea sint impozitate veniturile primite de studenti sub forma indemnizatiilor pentru participarea la sedintele senatului universitar ", explica Ioan Raceu, director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu.
Chiar daca inca mirii nu sint inca vizati de impozitare, e litera de lege ca cei care obtin venituri din valorificarea prin centrele de colectare a deseurilor de metal, hirtie si sticla si care nu provin din gospodaria proprie sa declare ce bani fac din reciclare. Sint impozitate si sumele platite de catre organizatori persoanelor care insotesc elevii la concursuri si alte manifestari scolare. Nici figurantii in filme, spectacole si emisiuni televizate nu sint scutiti de impozit. La fel se intimpla cu indemnizatiile acordate membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor si personalului tehnic auxiliar pentru executarea atributiilor privind desfasurarea alegerilor prezidentiale, parlamentare si locale.
Daca proiectul va deveni lege, mirii vor trebui, neaparat, sa declare pina la ultimul leu cadourile in bani de la nunta si sa-si achite impozitele aferente. Daca vor fi "uituci ", sotii isi vor petrece impreuna intre doi si opt ani "de miere " la "mititic ".