Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, ministru al Agriculturii, a fost vineri la Targul Agromalim din Arad. Sarbu a declarat, vineri, la Arad, ca partidul din care face parte este unul "puternic", care "nu este impresionat" de candidatura lui Sorin Oprescu la presedintia tarii.
Sarbu a spus ca PSD nu isi va schimba strategia electorala daca primarul general al Capitalei va candida la alegerile prezidentiale. "Nu ne influenteaza cu nimic candidatura lui Sorin Oprescu. Noi avem un partid puternic, mare, structurat foarte bine in teritoriu si nu ne impresioneaza candidatura lui Oprescu sau a altora", a declarat Ilie Sarbu.
Ilie Sarbu a vizitat, vineri, Targul Agromalim - targ international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje, care se desfasoara in perioada 10-13 septembrie, la Complexul Expo International din Arad.
Mai multi fermieri si producatori agricoli i-au cerut ministrului Agriculturii sa rezolve problemele legate de neplata la timp a subventiilor din agricultura.
Ministrul a fost interpelat in timpul vizitei de mai multi fermieri, care i-au spus ca in agricultura sunt inca multe probleme legate de neplata la timp a subventiilor. "Pe noi ne preseaza in permanenta Finantele sa ne platim TVA si celelalte taxe, dar nefiind bani lichizi, mai ales acum pe perioada crizei, producatorii nu au de unde sa plateasca. De aceea, va rugam sa interveniti si sa ajutati agricultorii, sa primim subventiile la timp. Sa nu mai spunem ca in Ungaria subventia este de 250 de euro la hectar, in timp ce la noi in tara este de 107 euro si nici pe astia nu-i avem cand ne trebuie", i-a spus un fermier ministrului Agriculturii.
Ilie Sarbu le-a spus fermierilor nemultumiti, ca in agricultura mai sunt probleme care inca nu sunt rezolvate, dar ca se depun eforturi pentru plata la timp a subventiilor, care vor creste, urmand sa ajunga la acelasi nivel ca in toate tarile Uniunii Europene, incepand cu anul 2011.