Reprezentantii sindicatului si ai conducerii ICMRSG au inceput pe data de 17 august negocierea Contractului Colectiv de Munca (CCM) pe anul 2005-2006, prevederile actualului contract expirind la sfirsitul acestei luni.

Potrivit liderului sindicatului de la ICMRSG, Toader Tebreanu, numarul principalelor doleante sindicale se ridica la opt si se refera la cresterea salariilor, reducerea pauzei de masa de la o ora la 30 de minute, precum si majorarea valorii tichetelor de masa.

"Vom solicita majorarea valorii tichetelor de masa de la 50.000 lei vechi la cea actuala. De asemenea, CCM-ul va fi modificat in conformitate cu prevederile noului act normativ, care a modificat Codul Muncii. Ca si in cazul Mittal Steel, negocierile se vor invirti in jurul problemei economice. Societatea este pe drumul cel bun, sintem redresatI, iar salariatii sint profesionisti care fac lucrari de calitate", a adaugat liderul de sindicat Toader Tebreanu.

Potrivit aceleiasi surse, cea mai mare societate de constructii din judet are de doua luni un nou director general, Lucian Stanciu. Pe statele de plata ale ICMRSG se afla 1.200 de persoane, salariul mediu brut la nivelul societatii fiind de 7 milioane de lei vechi.