Unde merge mia, merge si suta. Asa au gandit proprietarii hotelurilor de lux din lume.
Hotelurile exclusiviste si-au permis sa mareasca considerabil preturile la apartamente pentru ca nu duc lipsa de clienti. Miliardarii lumii isi permit sa plateasca zeci de mii de euro pentru o singura noapte de cazare. Pe ei, criza nu-i afecteaza.
Acesta este un top al celor mai scumpe hoteluri de lux din lume:
1. Hotelul President Wilson, din Geneva, ofera cea mai scumpa cazare. Rasfatul si luxul costa o mica avere pentru cine vrea sa doarma in apartamentul regal: 65 de mii de dolari pe noapte. Este un loc atat de exclusivist, incat doar directorul hotelului poate face rezervarile. Apartamentul ocupa un etaj intreg, are lift privat, usi blindate, sase ssli de baie si patru dormitoare. Camerele dau spre lacul Leman si Mont Blanc.
2. Locul doi in top este ocupat de hotelul Four Seasons, din New York. Penthouse-ul cu noua camere poate fi inchiriat pentru 35 de mii de dolari pe noapte. Multi spun ca merita toti banii, pentru ca a fost aranjat pentru a raspunde si celor mai pretentioase gusturi: peretii sunt incrustati cu perle, are iesire intr-o gradina Zen si dispune de spa si biblioteca private.
3. Hotelul Cala di Volpe, din Sardinia apare, de asemenea, in clasamentul celor mai scumpe hoteluri, pe locul 3. Apartamentul prezidential costa 34 de mii de dolari pe noapte.
Are o suprafata totala de peste 230 de metri patrati, pe care se afla trei dormitoare, trei sali de baie, o sala privata de fitness, sauna si o piscina cu apa sarata.
4. La hotelul Westin Excelsior, din Roma, o noapte in apartamentul de lux Villa La Cupola costa 31 de mii dolari. Totul este decorat in stil roman. Cupola, frescele si vitraliile cu personaje mitologice amintesc de orasul Pompei. Cei care cauta relaxarea sub cerul liber, au la dispozitie o terasa de peste 150 de metri patrati.
5. Apartamentul prezidential de la Ritz-Carlton, din Tokyo, este pe locul cinci in topul realizat de Wealth Bulletin si costa 25 de mii de dolari pe noapte. Troneaza deasupra capitalei Japoniei, fiind situat la ultimul etaj al celei mai inalte cladiri din oras. Iar privelistea este de-a dreptul magnifica. Cei care rezerva apartamentul prezidential de la Ritz-Carlton primesc din partea hotelului un cadou de lux: un diamant de 1 karat.