Desi gradul de ocupare in statiunile de pe Litoral este foarte mare si se stie ca la peste 85% ocupare scade calitatea serviciilor, Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism nu s-a aratat ingrijorat fata de aceasta realitate. El ne-a declarat ca un grad mediu de ocupare de 95%, cum s-a inregistrat in week-endul trecut, dureaza doar cateva saptamani si, in aceste conditii, nu poate fi vorba de scaderea calitatii serviciilor.
Potrivit operatorilor din turism, cea mai cautata statiune este Mamaia, urmata de Eforie Nord, Saturn, Neptun, Jupiter si Venus. Ei sunt optimisti pentru urmatoarele zile si spun ca sezonul de varf s-a mutat, in acest an, intre 1 si 20 august.
In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 150-200 de lei (1,5-2 milioane de lei vechi) pe camera, la hotelurile de patru stele din Mamaia, si 40 de lei (400.000 de lei vechi) pe camera in statiunea Venus, la doua stele, in cazul in care biletele sunt cumparate prin intermediul unei agentii de turism.
Dragos Raducanu, director executiv in cadrul Federatiei Patronatelor, a explicat ca la receptia hotelurilor preturile cresc cu 30-40%. De asemenea, el a spus ca in Romania se vand foarte bine biletele scumpe, in timp ce sejururile mai ieftine, de 10 lei (100.000 de lei vechi) pe camera in iunie, nu au prea mare cautare.