In cursa pentru cumpararea uzinei Hidromecanica s-au inscris SIF Transilvania, Contactoare Buzau, Electroaparataj Bucuresti si omul de afaceri Lucian Girbacea.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit pana la termenul final patru oferte pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al uzinei Hidromecanica. Din nou in cursa s-au inscris omul de afaceri Lucian Girbacea si SIF Transilvania, care detine deja 45% din actiunile fabricii. Ceilalti doi candidati sunt Electroaparataj Bucuresti si Contactoare Buzau.
Aceasta ar fi a treia licitatie pentru privatizarea uzinei brasovene. AVAS a anuntat ca numele castigatorului va fi anuntat pana in 18 noiembrie.
Ultima incercare a AVAS de a vinde fabrica brasoveana a fost acum o luna, dar licitatia s-a soldat cu un esec.
In cursa se inscrisesera trei firme: Fin Ivar, SIF Transilvania si Lucian Girbacea, iar AVAS a desemnat castigatoare firma Fin Ivar. Dupa numai doua zile s-a razgandit insa. Primul esec in privatizare s-a consumat in 2001, cand uzina a fost cumparata de omul de afaceri Alexadru Crisan. Contractul de privatizare a fost revocat la finele anului trecut de APAPS.
De data aceasta, muncitorii din uzina spera ca privatizarea sa fie reusita si definitiva. "Mircea Ursache, presedintele AVAS, a promis ca de data asta va alege cea mai buna firma pentru Hidromecanica si va fi o privatizare reusita. Dupa atata frig si ceata, speram sa vina soarele si pe strada noastra", spune Mircea Apostu, liderul de sindicat al Hidro Forta.